Energiebesparende maatregelen voor bedrijven

Westland woont Duurzaam 1

Elk bedrijfsgebouw kan met eenvoudige maatregelen al snel 15% besparen op energie.

In deze brochure staan verschillende energiebesparende maatregelen om jouw bedrijf op weg te helpen. Van simpele quick wins tot de installatie van zonnepanelen. Duurzame investeringen kunnen soms al binnen een jaar worden terugverdiend. Daarna verdien je aan je investering. Hoe dan? Je verlaagt je jaarlijkse energiekosten, verhoogt het comfort voor jezelf, je medewerkers, klanten én je draagt bij aan een duurzamere wereld. Win-win-win dus! 

Activiteitenbesluit

Het activiteitenbesluit milieubeheer verplicht bedrijven en instellingen (inrichtingen) om energiebesparende maatregelen te treffen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder. De energiebesparingsplicht geldt voor bedrijven en instellingen die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000m3 aardgas (equivalent) per jaar gebruiken. Kijk op wattjemoetweten.nl voor een overzicht van erkende maatregelen voor kantoren en bedrijfshallen. 

Stichting Energieke Regio ondersteunt onder meer ondernemers in Westland bij duurzaamheidsvraagstukken. Zo bieden zij duurzaamheidsscans aan voor bedrijfspanden, die vergoed worden door een samenwerking van Gemeente Westland en Rabobank Westland, zie de link: Westland – EnergiekeRegio

Ook kan de stichting Energieke Regio hulp bieden bij subsidieaanvragen bij de provincie voor verduurzaming bedrijventerreinen, zowel voor zonnepanelen als klimaatadaptie. De gemeente kan dergelijke trajecten vergoeden, dus mochten er ondernemers (minimaal 5) interesse hebben, dan vernemen wij dit graag, zodat er gekeken kan worden naar het budget. De begeleiding van de Energieke Regio houdt dan in dat er geholpen wordt bij het vinden van minimaal 5 ondernemers om de subsidie te kunnen krijgen, de hulp bij aanleveren (onderzoeks)documenten, het indienen van de aanvraag en de subsidievaststelling.